Sint Anna ter Mu

Uut Wikipedia
De kerke van Sint Anna ter Mu

Sint Anna ter Mu (Sint Anna ter Muiden) is n stadje in de gemeênte Sluus. 't Ei ongeveer 50 inweuners. Sint Anna ter Mu is de kleinste stad van Nederland. 't Leit op 't meêst westelijke punt van 't land.

Sint Anna ter Mu kreêg in 1242 stâdsrechten. In de Middeleêuwen was 't e belangryke stad en e vôorhoave van Brugge. Achter de verzandienge van d'hoave in de 14ste êeuwe kwynde de stad weg in 't vôordêel van Sluus. In 1405 wier Mu, met uutzounderienge van de kerke, jêlegans platgebrand deur d'Iengelsche.

By de vastleggienge van de grenze tusschn de Republiek der Verenigde Provinciën en de Zudelikke Nederlandn, begun 17ste êeuwe, kwam Mu uutendelik juste in de Republiek te liggn. Vo 't verschil te kunn zien me 't Nôord-Hollandsche Muiden, wierd de noame van de beschermhillige an de platsnoame toegevoegd. 't Ênigste da nog overblêef van Sint Anna ter Mude was de klêne, rustieke weunkern die d’r nu nog alsan is, en woar dat den tyd lik is bluuvn stille stoan. In 1967 is jêel 't stadje beschermd stadsgezicht gewordn.

In 1880 is Sint Anna ter Mude by de gemêente Sluus gevoegd, die in 1995 ounderdêel van de gemêente Sluus-Erreburg is gewordn en ton loater were opgieng in de grotere fusiegemêente Sluus.

Sint Anna ter Mu ist mist wèsteleke pleksje van Nederland. Van ier zie'j binne een ure in Frankriek. Je bin ier vandaen sneller in Paries dan in Groningen.

Externe verwiezieng[bewerk | brontekst bewerken]