Haarlemmermeer

Uut Wikipedia
(Deurverwezen vanaf Haerlemmermeer)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De hemeênte Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is 'n hemeênte en droôgmaekerie in Noord-'Olland. Op 1 feberwari 2008 weun'n der 140.847 mensen. In 't noôrdoôssen van de hemeênte lig de internasjonaole lucht'aeven Schip'ol. De hemeênte Haarlemmermeer is omheven deur een riengvaert.

Heografie[bewerk | brontekst bewerken]

Haarlemmermeer is eên van de hrottere hemeênten van Nederland en besti uut zessentwintig durpskern'n. Heograofisch hezien is 't een divers hebied vanwehe de anwezigeid van industrie, platteland, hightechindustrie enzòvoôrt.

Dwars deur de hemeênte lop den Oôdvaert en om de hemeênte ene lop de Riengvaert van Haarlemmermeer. De polder wor nog steeds droôhe ehouwen deur 5 hemaeln. Divoe wor 't et deursneen deur een strek systeem van ofwaeteriengskanaol'n.

Sins 11 juli 1855 is Haarlemmermeer 'n aparte hemeênte. Sins 1867 sti 't hemeênte'uus in Hoofddurp.

Toerisme[bewerk | brontekst bewerken]

De hroste toeristische trekpleister van Haarlemmermeer is Schip'ol. Ier komm'n vele vliegtuugspotters ni toe om vliegtuhen te kieken en natuurlijk ok hewoon toerissen om te vliehen.

Een aore trekpleister is 't Haarlemmermeerse Bos, wir an elk jaer evenement'n zoas Mystery Land, de Concours Hippique of de Floriade worn ehouwen.

Steed'nban'n[bewerk | brontekst bewerken]

  • Flag of the Philippines.svg Filepijn'n, Cebu City

Externe lienks[bewerk | brontekst bewerken]