Overleg gebruker:Wwikix

  Uut Wikipedia

  Overleg gebruker:Wwikix/klad


  Schrijfweek Zeeland in 2019[brontekst bewerken]

  Hoi Wwikix,

  Allereerst excuses dat ik een bericht in het Nederlands plaats, de Zeeuwse taal beheers ik, ondank het feit dat mijn moeder Zeeuwse is, niet echt. Ik zie dat je erg actief bent op de Zeeuwstalige Wikipedia. Ik ben werkzaam bij Wikimedia Nederland en wij zijn bezig met voorbereiding van een dubbele themaweek over Zeeland op de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien vind je het leuk om mee te denken over mogelijke onderwerpen, of bijvoorbeeld aan te haken op de Zeeuwse Wikipedia? De themaweken staan op de planning voor april 2019, dus we hebben nog wel even de tijd qua voorbereiding. Ter informatie hierbij een voorbeeldje van de eerdere themaweken die werden gehouden in oktober dit jaar, toen stond Friesland centraal. Ik ben benieuwd of er interesse is, ik hoor het graag! hartelijke groet, DDJJ (overleg) 7 dec 2018 09:33 (UTC)Reageren[reageer]

  Vraag[brontekst bewerken]

  Wanneer overweeg je nog eens een arbcomverzoek in te dienen op NLwiki? Ik begrijp niet wat er eigenlijk allemaal afspeelt. Doet de arbcom moeilijk? Gaat er iets mis met het versturen van de mails? FoxFerit (overleg) 9 feb 2019 02:10 (UTC)Reageren[reageer]

  Universal Code of Conduct[brontekst bewerken]

  Hi Wwikix

  I was asked by Wikimedia Foundation to promote this call for participation on the planned Universal Code of Conduct.

  Best regards --Holder (overleg) 12 oes 2020 12:13 (UTC)Reageren[reageer]

  Wikimediavrijwilligers werken nu al meer dan 18 jaar samen om de grootste verzameling vrije kennis sinds mensenheugenis te bouwen. In die tijd zijn we gegroeid van een kleine groep bewerkers tot een diverse gemeenschap van bewerkers, ontwikkelaars, Wikimedia-organisaties, lezers, donateurs en partners.

  Maar we beseffen dat we nog veel werk moeten verzetten om onze ambitieuze visie te verwezenlijken: Stel je een wereld voor waarin elke persoon vrije toegang heeft tot een overzicht van alle kennis.

  Soms hebben onze projecten en de gemeenschap van bijdragers geleden aan een gebrek aan richtlijnen die ons allen verbinden en die ons helpen om samen een omgeving te creëren waarin vrije kennis veilig, en zonder angst, gedeeld kan worden. Om dichter bij die visie te komen, moeten we ervoor zorgen dat iedereen die belangrijke kennis op onze projecten wil delen, zich prettig en welkom voelt. We hebben richtlijnen nodig die ons kunnen helpen om een constructieve en inclusieve plek te bouwen die aanmoedigt om vrije kennis te delen.

  Verschillende gemeenschappen hebben het al eerder gehad over de nood aan universele gedragsregels. In mei 2020 heeft het bestuur van de Wikimedia Foundation een ‘Community Culture Statement’ gepubliceerd, dat de expliciete opdracht geeft om te werken aan nieuwe standaarden om om te gaan met intimidatie en om inclusiviteit in onze projecten te bevorderen. [1]

  Deze universele gedragsregels zullen een aantal bindende, minimale standaarden bevatten die gelden voor alle Wikimediaprojecten, voor ieder van ons, voor medewerkers en vrijwilligers over heel de wereld. Dit zal impact hebben op ons werk als groepen, individuen en projecten, en het is dus cruciaal dat we allen deelnemen en onze mening delen over de universele gedragsregels, over hun aard, over wat deze gedragsregels horen te dekken en wat niet; en ook hoe dit onze groepen kan helpen, stimuleren of hinderen.

  Nu is het moment om hierover te praten. Jullie gemeenschap is een deel van de Wikimediabeweging en jouw stem telt. Om te garanderen dat de stem van jullie gemeenschap gehoord wordt, nodigen we je uit om meer te lezen over de universele gedragsregels (universal code of conduct / UCoC) [2] en om vervolgens je mening en feedback te delen op de overlegpagina [3]. Voor meer flexibiliteit en om de taalbarrière te verkleinen: je bent van harte welkom om de Engelstalige hoofdpagina over de universele gedragsregels te vertalen naar je eigen taal [4]. Vervolgens kan jijzelf en je gemeenschap ervoor kiezen om meningen en feedback aan te bieden in je eigen taal. Bovendien: ook als de informatie over de universele gedragsregels nog niet vertaald is in je eigen taal, dan verwelkomen we antwoorden en reacties in verschillende talen bij discussiedraadjes die begonnen zijn in het Engels.

  Translation request[brontekst bewerken]

  Hello.

  Can you translate and upload the article nl:Vlag van AzerbeidzjanVlagge van Aâzerbeidzjan in Zeelandic Wikipedia? It does not need to be long like the Dutch version.

  Yours sincerely, Multituberculata (overleg) 4 oes 2021 11:10 (UTC)Reageren[reageer]

  Thank you very much for the new article! I am very sorry for my very late reply, because I just discovered the article you uploaded three months ago, today.
  In case you are interested and have time, can you translate and upload the articles nl:Azerbeidzjanen and nl:Azerbeidzjaans in Zeelandic Wikipedia? Short and simple articles suffice. If not, thank you anyway.
  Yours sincerely, Multituberculata (overleg) 11 nov 2021 10:56 (UTC)Reageren[reageer]