Normandie

Uut Wikipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kaert van Normandië

Normandië (Frans: Normandie Normandisch: Nourmaundie) is een rehio in Noordwest-Frankriek, gelegen langs het Kanaol tussen Picardië en Bretagne.

Het is een 'istorische Franse provincie, die bestit uit de regio's Haute-Normandie an de benedenloop van de Seine, weera de Pont de Normandie de rivier de Seine overspant en het westelijker gelegen Basse-Normandie inclusief het schiereiland Cotentin. Toet Haute-Normandie be'oren de departementen Seine-Maritime en Eure, en toet Basse-Normandie 'ore de departementen Orne, Calvados en Manche.

Normandië spelende in de Twidde Wereldoorlog een belangrieke rolle vanwege de landieng van de geallieerde troepen op D-Day (6 juni 1944) in het kaeder van Operaotie Overlord. Voora de steden Caen en Saint-Lô ao zwaere schae. In augustus 1944 waere de ergste gevechten voorbie, mae pas op 12 september wier Le Havre bevrijd.

Demograofie[bewerk | brontekst bewerken]

In Normandië weune 3,3 miljoen man. De groôste steên bin Rouen, Le Havre, Caen, Cherbourg en Évreux. Rouen was ooit de oôdstad van eêl Normandië. Noe is het die van Haute-Normandie, en Caen is de oôdstad van Basse-Normandie.

Externe verwieziengen[bewerk | brontekst bewerken]