Naar inhoud springen

Ramskapelle (Knokke-Heist): verschil tussen versies

374 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
'''Ramskapelle''' is een deêlgemeênte van [[Knokke-Heist|'Eist]]. Saomn mee [[Westkapelle]], Oôstkerke en 'Eist zelf. Gefuseerde durpen mee een stikje zelfstandigeid en een burgemeêster. In aolle vier de durpen van 'Eist kieze ze die mee de kermesse.
 
Bie krachtbal, vreêd populair in [[Vlaonderen|Vlaenderen]], oor een bal van vier kilo deu twì ploegen over en weer gesmeten. 't Is leutig om nao te kiekn. Bie de grôte mensn ei je d'r die twintig meter smietn, ee, mee zô'n bal.
In Ramskapelle spele ze ook troumadam. 't Ei wè wat van 't [[Zeêuws-Vlaonderen|Zeêuws-Vlaomse]] krulbollen: Dat is boln in gaotn gooin. Platte boln zien dadde en die moe je dan in een gat gooin vo puntn. En je èt oôk toptaofel. Dan neem je een toppe, doet er een koord rond'eene en zet dat in een taofel. Dan slao je die toppe af up de taofel en dao top je kegeltsjes mee omverre.
 
Ramskapelle ei 'onderdvuuftig huuzen, mee een café in 't midden en de kerke d'r nest. Ramskapelle leit an de Riante Polderroute, een fietsroute daer as ze je bie de VVV van Sluus van aolles over kunne vertelle. En de deurgaende weg van [[Sluus]] nae [[Brugge]] is oôk nie verre weg. A je nae Westkapelle rechtsaf slaet richtieng 'Eist, rie je zò 't durp in.
 
[[Categorie:België]]
461

bewerkingen