922: verschil tussen versies

Uut Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Henk K (Overleg | biedraegen)
Geen bewerkingssamenvatting
k angepast
Rehel 1: Rehel 1:
{{Vertaele}}
{{jaerboks}}
{{jaerboks}}


==Gebeurtenisse==
==Gebeurtenissen==
* Karel de Eenvoudige, [[Koning van Frankriek]], liet in het jaar 922 een akte (blz.1 en blz.2) opmaken in [[Pladella Villa]], waarin hij [[graef]] [[Dirk I van Olland|Dirk I]], "Olland ende die kerck t'Egmonde met haren toebehoren" schonk. Pladella Villa, villa betekent hier domein of landgoed, was gelegen op het grondgebied van de huidige gemeente [[Bladel]] en [[Netersel]] (voor herindeling!), zodat hier de wieg van [[Graefschap Olland|Olland]] heeft gestaan.
* Karel d'n Eênvoudige, [[Konienk van Frankriek]], laet 'n akte (blz.1 en blz.2) opmaeke in [[Pladella Villa]], daerin d'n [[graef]] [[Dirk I van Olland|Dirk I]], "Olland ende die kerck t'Egmonde met haren toebehoren" gaf. Pladella Villa, ''villa'' beteêkent 'ier domein of landgoed, was gelege op 't grondgebied van de moderne gemeênte [[Bladel]], zoôdat 'ier de wiege van [[Graefschap Olland|'Olland]] ei gestae.
* De adel komt opnieuw in opstand tegen [[Karel de Eenvoudige]] en hij moet over de [[Maes]] naar [[Lotharingen]] vluchten. [[Robert I van Frankriek|Robert]] wordt [[koning van Frankriek]].
* D'n aedel komt opnieuw in opstand tege [[Karel de Eênvoudige]] en 'n moet over de [[Maes]] naer [[Lotharingen]] vluchte. [[Robert I van Frankriek|Robert]] oor [[konienk van Frankriek]].



==Gebore==
==Gebore==


==Trouwe==
==Gesturve==

==Gestorve==



[[Categorie:Tiende eêuwe]]
[[Categorie:Tiende eêuwe]]

Versie op 26 jul 2007 16:28

Eêuwen: 9e eêuw · 10e eêuw · 11e eêuw
Decennia: 910-919 · 920-929 · 930-939
Jaeren: < · 920 · 921 · 922 · 923 · 924 · >

Gebeurtenissen

Gebore

Gesturve

ru-sib:922