Normandie: verschil tussen versies

Uut Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Wwikix (Overleg | biedraegen)
Wwikix (Overleg | biedraegen)
Rehel 14: Rehel 14:
* [http://www.Omaha-Beach.Org D-Day 6.6.1944]
* [http://www.Omaha-Beach.Org D-Day 6.6.1944]


[[Categorie:Rehio van Frankriek]]
[[Categorie:Normandie| ]]

Versie op 23 nov 2018 11:36

Plaetje:Pont normandie depuis aire repos nord.jpg
Pont de Normandie, de brugge over de Seine
Kaert van Normandië

Normandië (Frans: Normandie Normandisch: Nourmaundie) is een rehio in Noordwest-Frankriek, gelegen langs het Kanaol tussen Picardië en Bretagne.

Het is een 'istorische Franse provincie, die bestit uit de regio's Haute-Normandie an de benedenloop van de Seine, weera de Pont de Normandie de rivier de Seine overspant en het westelijker gelegen Basse-Normandie inclusief het schiereiland Cotentin. Toet Haute-Normandie be'oren de departementen Seine-Maritime en Eure, en toet Basse-Normandie 'ore de departementen Orne, Calvados en Manche.

Normandië spelende in de Twidde Wereldoorlog een belangrieke rolle vanwege de landieng van de geallieerde troepen op D-Day (6 juni 1944) in het kaeder van Operaotie Overlord. Voora de steden Caen en Saint-Lô ao zwaere schae. In augustus 1944 waere de ergste gevechten voorbie, mae pas op 12 september wier Le Havre bevrijd.

Demograofie

In Normandië weune 3,3 miljoen man. De groôste steên bin Rouen, Le Havre, Caen, Cherbourg en Évreux. Rouen was ooit de oôdstad van eêl Normandië. Noe is het die van Haute-Normandie, en Caen is de oôdstad van Basse-Normandie.

Externe verwieziengen