Haerlem

Uut Wikipedia
Gemeênte Haerlem
Nederlands Haarlem
'Ollands 'tzelfde
Liggienge
Kaerte
Land Nederland
Provincie Noord-'Olland
Streêken
Zuud-Kennemerland
Oôdplekke Haerlem
Oppervlakte 32 km²
- land
29 km²
- waeter
3 km²
Inweuners
165.000 (2023)
Dichteid 5662 inw./km² (land)
Coördinaot'n 52°23’ N 4°38’ L / <span class="geo-dec geo" title="Maps, aerial photos, and other data for Fout in uitdrukking: Onbekend woord "n".°Fout in uitdrukking: Onbekend woord "n".Fout in uitdrukking: Onbekend woord "n".’’ Fout in uitdrukking: Onbekend woord "l".°Fout in uitdrukking: Onbekend woord "l".Fout in uitdrukking: Onbekend woord "l".’’">Fout in uitdrukking: Onbekend woord "n".°Fout in uitdrukking: Onbekend woord "n".Fout in uitdrukking: Onbekend woord "n".’’, Fout in uitdrukking: Onbekend woord "l".°Fout in uitdrukking: Onbekend woord "l".Fout in uitdrukking: Onbekend woord "l".’’

Haerlem / Aerlem / 'Aerlem is 'n gemeênte en stad in de provincie Noord-'Olland mie 165.000 inweuners.

Tis d'n oôdstad van de provincie Noord-'Olland.

Haerlem is in 1927 vergroôt mie de gemeênten Schoten en Spaerndam en 't noôrdelik deêl van de gemeênte Heemstede, en in 1963 mie 't hebied Schalkwiek mie de plekke Zuud-Schalkwiek van de gemeênte Haerlemmerliede en Spaernwoude.

Lihhieng[bewerk | brontekst bewerken]

Haerlem lig an de rivier de Spaerne en ei dan ok de bienaem de Spaernestad. De hemeênte hrens an de hemeênten Velsen, Bloemendaol, Heemstede en 't Haerlemmermeer.

De ahhlomeraotie van de stad Haerlem besli nie allaen de hemeênte van Haerlem zelf, mè ok stikken van de hemeênten Bloemendaol (Bennebroek), Heemstede, Zandvoôrt, Haerlemmermeer, Hillehom en Velsen. De hemeênte Hillehom lig zelfs in de provincie Zuud-'Olland.

Bekende bouwwerk'n[bewerk | brontekst bewerken]

Bekende inweuners[bewerk | brontekst bewerken]

Lienks nae buten[bewerk | brontekst bewerken]

Sattelietfoto Haerlem